Grijă mare la antigel

Grijă mare la antigel

Odată cu venirea sezonului rece șoferii grijulii își pregătesc mașina de iarnă: schimbă anvelopele, pun soluție de parbriz de iarnă, completează antigelul. Dar nu toți au grijă ca lichidele să nu curgă pe lângă. Antigelul având gust dulceag este apetisant pentru...

Căpușe la câini și pisici

Căpușe la câini și pisici

Odată cu încălzirea vremii apar nu doar ghioceii și toporașii, ci și căpușele. Pe an ce trece aceste vietăți reprezintă un pericol din ce în ce mai mare, deoarece transmit

SIDA pisicilor

SIDA pisicilor

SIDA pisicilor este o boală foarte asemănătoare cu maladia atât de bine cunoscută la oameni.

De ce are nevoie animalul meu de analize de sânge?

De ce are nevoie animalul meu de analize de sânge?

Analizele de laborator sunt esențiale în evaluarea stării de sănătate a animalelor, cu atât mai mult, că ele nu ne pot spune cum se simt, ce disconfort au. Foarte multe afecțiuni recusnoscute din timp pot fi tratate cu succes.

Cu sau fără vaccin? Asta-i întrebarea!

Cu sau fără vaccin? Asta-i întrebarea!

În rândul părinţilor cu copii mici problema vaccinurilor este un subiect din ce în ce mai fierbinte atât în ceea ce priveşte efectele de scurtă durată, cât şi reacţiile adverse pe termen lung. Decizia de aş-i vaccina copii este îngerunată de mult păreri pro şi contra ce circulă pe internet, dintre astea unele sunt adevărate, altele mai puţin.

Fără paraziți!

Fără paraziți!

Probabil prea puțini proprietari conștentizează importanța deparazitărilor regulate la animalele de companie. Acesta este importantă atât pentru sănătatea animalelor, dar şi pentru a oamenilor cu care convieţuiesc, deoarece mai multe tipuri de paraziţi externi şi interni se transmit de la animal la om şi invers.

Știați că și animalele suferă de boli dentare?

Știați că și animalele suferă de boli dentare?

Dacă la om cariile sunt cele mai temute, la câini și pisici formarea tartrului este problema majoră, și am putea să spunem și cea mai păcătoasă. Nu este vorba doar de o problemă estetică, respectiv animăluțul nu are dinții albi strălucitori, ci de o problemă ce pune în pericol sănătatea în primul rând a animalului, și prin contact direct și a proprietarului.