
Animalele de companie nu reprezintă pericol în transmiterea COVID-19
Animalele de companie nu reprezintă pericol în transmiterea COVID-19

Grijă mare la antigel
Odată cu venirea sezonului rece șoferii grijulii își pregătesc mașina de iarnă: schimbă anvelopele, pun soluție de parbriz de iarnă, completează antigelul. Dar nu toți au grijă ca lichidele să nu curgă pe lângă. Antigelul având gust dulceag este apetisant pentru...

Căpușe la câini și pisici
Odată cu încălzirea vremii apar nu doar ghioceii și toporașii, ci și căpușele. Pe an ce trece aceste vietăți reprezintă un pericol din ce în ce mai mare, deoarece transmit

SIDA pisicilor
SIDA pisicilor este o boală foarte asemănătoare cu maladia atât de bine cunoscută la oameni.

De ce are nevoie animalul meu de analize de sânge?
Analizele de laborator sunt esențiale în evaluarea stării de sănătate a animalelor, cu atât mai mult, că ele nu ne pot spune cum se simt, ce disconfort au. Foarte multe afecțiuni recusnoscute din timp pot fi tratate cu succes.
![ORDIN […] privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân](https://echovet.ro/wp-content/uploads/2016/06/rompetid.png)
ORDIN […] privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân
CAPITOLUL II: Identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân Art. 7: Obligaţiile proprietarilor (1)Proprietarii câinilor au obligaţia să identifice şi să înregistreze animalele în RECS în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu...

Cu sau fără vaccin? Asta-i întrebarea!
În rândul părinţilor cu copii mici problema vaccinurilor este un subiect din ce în ce mai fierbinte atât în ceea ce priveşte efectele de scurtă durată, cât şi reacţiile adverse pe termen lung. Decizia de aş-i vaccina copii este îngerunată de mult păreri pro şi contra ce circulă pe internet, dintre astea unele sunt adevărate, altele mai puţin.

Fără paraziți!
Probabil prea puțini proprietari conștentizează importanța deparazitărilor regulate la animalele de companie. Acesta este importantă atât pentru sănătatea animalelor, dar şi pentru a oamenilor cu care convieţuiesc, deoarece mai multe tipuri de paraziţi externi şi interni se transmit de la animal la om şi invers.

Știați că și animalele suferă de boli dentare?
Dacă la om cariile sunt cele mai temute, la câini și pisici formarea tartrului este problema majoră, și am putea să spunem și cea mai păcătoasă. Nu este vorba doar de o problemă estetică, respectiv animăluțul nu are dinții albi strălucitori, ci de o problemă ce pune în pericol sănătatea în primul rând a animalului, și prin contact direct și a proprietarului.